[PDF] Conflictul interpersonal. Prevenire, rezolvare si diminuarea efectelor (editia a II-a, revazuta si adaugita) de Ana Stoica-Constantin

    Coperta Carte Conflictul interpersonal. Prevenire, rezolvare si diminuarea efectelor (editia a II-a, revazuta si adaugita)

    Iti doresti sa citesti cartea Conflictul interpersonal. Prevenire, rezolvare si diminuarea efectelor (editia a II-a, revazuta si adaugita) scrisa de Ana Stoica-Constantin si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

    Citeste Cartea – Sursa 1
    Citeste Cartea – Sursa 2
    Citeste Cartea – Sursa 3

    Informatii utile despre Conflictul interpersonal. Prevenire, rezolvare si diminuarea efectelor (editia a II-a, revazuta si adaugita)

    Editura: Polirom

    Descriere completa: Redactat cu preocupare pentru accesibilitate si intr-o pronuntata nota aplicativa, volumul se constituie intr-un veritabil ghid practic de management al conflictului, cu numeroase exemple si exercitii si cu recomandari privind prevenirea si rezolvarea conflictelor sau diminuarea efectelor nedorite ale acestora. El se adreseaza astfel atit studentilor psihologi, sociologi, politologi ori juristi si celor doua categorii de profesionisti ai rezolvarii conflictelor – cadrele didactice care indeplinesc rolul de formatori nationali si mediatorii de conflicte -, cit si oricarei persoane interesate de mentinerea unor relatii normale, pozitive cu ceilalti in viata privata sau la locul de munca. “Se insala amarnic oricine crede ca poate solutiona conflicte (ale sale sau ale altora, in cazul din urma, eventual, in calitate de mediator) fara cunostinte minimale de teoria rezolvarii conflictului. De fiecare data cind, la serviciu, in familie sau interactionind cu prietenii avem un conflict, nu putem evita tendinta fireasca, dar cu totul neproductiva de a incerca sa corectam perceptiile celuilalt, de a-l face sa accepte ca greseste, iar noi avem dreptate. In cartea de fata, Ana Stoica-Constantin, profesor emerit la Universitatea ‘Al.I. Cuza’ din Iasi, ne explica de ce o astfel de abordare naiva a conflictului este sortita esecului. Volumul contine, de asemenea, notiuni despre rolul comunicarii in rezolvarea conflictelor, despre rolul emotiilor si al distorsiunilor cognitive. Ne sint expuse, mai ales, strategiile eficiente de rezolvare, deloc sofisticate, dar care impun respectarea anumitor premise si a anumitor pasi. Lucrind cu migala si pasiune, autoarea ne dovedeste, in aceasta editie secunda, ca si cartile unanim apreciate mai pot fi ameliorate semnificativ.” (Stefan Boncu)..