Home Carti PDF Gen si cetatenie in Romania de Diana Elena Neaga

[PDF] Gen si cetatenie in Romania de Diana Elena Neaga

Coperta Carte Gen si cetatenie in Romania

Iti doresti sa citesti cartea Gen si cetatenie in Romania scrisa de Diana Elena Neaga si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Prefata de Mihaela Miroiu O remarcabila analiza a modului in care femeile din Romania isi percep si isi exercita cetatenia. Prin intermediul povestilor de viata ale unor femei din Romania, volumul analizeaza dimensiunea performativa a cetateniei. Din aceste relatari rezulta ca modul in care femeile isi exercita azi cetatenia este afectat, pe de o parte, de constrangerile asociate rolurilor si diferentelor de gen (in baza carora ele sunt principalele ingrijitoare ale familiei), iar pe de alta parte, de experientele formatoare traite in perioada comunista (munca platita, ingradirea libertatii de miscare, rationalizarile) si in perioada de tranzitie (polarizarea sociala, prezenta minora a intereselor femeilor pe agenda publica, experienta somajului sau a libertatii de exprimare).Din cuprins: Constructia si (re) constructia cetateniei • Teorii ale cetateniei • Gen si cetatenie: o abordare constructivista • Cetatenia traita a femeilor – o analiza empirica in zona Hunedoara • Despre amintirea unei cetatenii traite in comunism • Experienta traita a rolurilor de gen • Participarea civica si politica a femeilor in viata de zi cu zi..

Cartea Gen si cetatenie in Romania in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.