Home Carti PDF Ciuleandra. Povestiri de Liviu Rebreanu

[PDF] Ciuleandra. Povestiri de Liviu Rebreanu

Coperta Carte Ciuleandra. Povestiri

Iti doresti sa citesti cartea Ciuleandra. Povestiri scrisa de Liviu Rebreanu si publicata de Corint? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Corint

Descriere completa: „Cand Liviu Rebreanu trece la romanul orasenesc, el eludeaza pe cat se poate infatisarea de indivizi si se refugiaza in monografia unei pasiuni, a unei porniri, adica in romanul psihologic, constient sau nu de lipsa putintei de a intui personaje. Ciuleandra e un astfel de roman analitic. […] Materia romanului o formeaza aceasta trecere treptata de la logica aparent normala la conduita si tinuta dementiala…“ – George Calinescu„Marea dimensiune a operei lui Rebreanu este tragicul. In cadrele unui psihologism sprijinit inca pe conexiuni simbolice (epice si caracterologice) constiinta «dialogizata» din Padurea spanzuratilor a devenit in Adam si Eva, Ciuleandra ori Jar, autentic dialog cu subconstientul. Romanul romanesc si-a pierdut, chiar inainte de a sti, integritatea clasica, netagaduindu-si insa specificul spiritual si umanismul…“ – Al. Protopopescu..

Cartea Ciuleandra. Povestiri in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.