Home Carti PDF Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga de Valica Mihuleac

[PDF] Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga de Valica Mihuleac

Coperta Carte Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga

Iti doresti sa citesti cartea Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga scrisa de Valica Mihuleac si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Academica a editurii Institutul European. Cercetarea de fata se dezvolta in jurul ideii ca exista in filosofia lui Lucian Blaga o ampla tematizare a antinomicului. Opera filosofica blagiana pare sa fie construita sub semnul acestui motiv, prezent in intreaga ei desfasurare ca un fel de element structural. In afara de bine cunoscuta idee a antinomiei transfigurate, structurile antinomice pot fi recunoscute, in forme si nuante diferite, in teoria cunoasterii luciferice, in metafizica censurii transcendente, in teoria despre stilul cultural, in cea referitoare la metafora, precum si in cosmologia „diferentialelor divine“. Interpretata din acest unghi tematic, filosofia lui Blaga probeaza o coerenta inedita, careia prezenta cercetare incearca sa-i evidentieze semnificatiile, urmarindu-i determinarile, conexiunile si implicatiile prin raportare la diferite contexte filosofice. Privita in contextul gandirii filosofice contemporane, tematizarea blagiana vadeste deschideri si implicatii prin care se integreaza intr-un curent de idei similare ce anunta o noua paradigma, pe care Edgar Morin o numeste „paradigma complexitatii“.Cuprins: Tematizarea blagiana a antinomicului Despre sursele predilectiei blagiene pentru antinomic Lucian Blaga si predilectia pentru antinomic in filosofia romaneasca Deschiderile tematizarii blagiene a antinomicului In conceptul unor idei filosofice contemporane ce anunta o noua paradigma: ideea complementaritatii, ideea rationalismului deschis, logici non-aristotelice, logici ale contradictiei, logica paraconsistenta, rationalitatea transversala, paradigma complexitatii, ratiunea contradictorie…

Cartea Antinomicul in filosofia lui Lucian Blaga in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.