Home Carti PDF Cum ne construim dusmanul de Umberto Eco

[PDF] Cum ne construim dusmanul de Umberto Eco

Coperta Carte Cum ne construim dusmanul

Iti doresti sa citesti cartea Cum ne construim dusmanul scrisa de Umberto Eco si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Pentru a se putea defini, o societate are nevoie de un duşman care sa fie complet diferit de ea. O dovedesc regimurile rasiste, in frunte cu naziştii şi fasciştii, care şi-au inventat un inamic monstruos folosindu-se de argumente intolerabile. O dovedesc de asemenea, astazi, societaţile ce urmaresc sa obţina consensul general prin gasirea unui duşman in „alteritatea” imigranţilor. Problema duşmanului colectiv a devenit un subiect predilect al lui Umberto Eco şi face obiectul primeia dintre scrierile reunite in acest volum. Angajate sau pline de umor, celelalte texte ne ofera subtile analize pe teme ca absolutul, astronomiile imaginare, tezaurele catedralelor, insulele pierdute, destinul literar al lui James Joyce in epoca fascista sau chiar Wiki Leaks. UMBERTO ECO (1932-2016) a urmat cursurile Universitaţii din Torino, luandu-şi licenţa in estetica. In anii ’60 a fost unul dintre exponenţii de frunte ai avangardei culturale italiene, numarandu-se printre fondatorii revistelor Marcatré şi Quindici. A fost profesor de semiotica la Universitatea din Bologna. A primit numeroase premii şi distincţii culturale, inclusiv Legiunea de Onoare (1993). A predat la cele mai faimoase universitaţi din lume, fiind Doctor Honoris Causa a peste patruzeci dintre ele. A scris romane (Numele trandafirului, 1980, Premiul Strega, 1981; Pendulul lui Foucault, 1988, Premiul Bancarella; Insula din ziua de ieri, 1994; Baudolino, 2000; Misterioasa flacara a reginei Loana, 2004; Cimitirul din Praga, 2010; Numarul zero, 2015), studii de semiotica, estetica şi teorie literara (Opera deschisa, 1962; Apocaliptici şi integraţi, 1964; Poeticile lui Joyce, 1966; Structura absenta, 1968; Formele conţinutului, 1971; Tratat de semiotica generala, 1975; Cum se face o teza de licenţa, 1977; Lector in fabula, 1979; Semiotica şi filosofia limbajului, 1984; Limitele interpretarii, 1990; Şase plimbari prin padurea narativa, 1994; Despre literatura, 2002), eseuri (Kant şi ornitorincul, 1997), articole (reunite in..

Cartea Cum ne construim dusmanul in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.