Home Carti PDF Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost de Angelo...

[PDF] Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost de Angelo Mitchievici

Coperta Carte Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost

Iti doresti sa citesti cartea Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost scrisa de Angelo Mitchievici si publicata de Humanitas? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Humanitas

Descriere completa: In Comunism inc.: Istorii despre o lume care a fost, Angelo Mitchievici şi Ioan Stanomir exploreaza zona de umbra constituita de „emigraţia interioara/exilul intern“ din Romania comunista. Este vorba de acel segment intelectual care, in cele doua decenii dintre 1944 şi 1964, a refuzat sa accepte dictatul Partidului Muncitoresc Roman, ducand mai departe tradiţia libertaţii şi pluralismului. Volumul propune o imagine in oglinda, prin contrapunerea celor doua ipostaze care ilustreaza condiţia intelectuala sub comunism: pe de o parte, participarea entuziasta şi complicitatea cu crima şi represiunea; pe de alta parte, asumarea demnitaţii ca modalitate de reafirmare a umanismului şi pluralismului. Comunism inc. este o suita de portrete ce reda complexitatea morala şi intelectuala a deceniilor in care se naşte Republica Populara Romana. Ea este, simultan, o meditaţie despre turpitudinea intelectuala, dar şi un omagiu adus celor care, in tacerea exilului sau a emigraţiei interne, au scris cu gandul la un viitor al libertaţii.„Perioada imediat urmatoare abdicarii forţate a regelui Mihai I s-a inscris in memoria colectiva a societaţii romaneşti interbelice sub semnul traumei, careia sintagma inspirata a lui Marin Preda, «obsedantul deceniu», ii va sublinia dimensiunea spectrala. In anii sai de pionierat, regimul comunist a insemnat instaurarea un climat al violenţei ca politica de stat concomitent cu construcţia unui nou cadru social unde nimic nu ramane neschimbat, de la discurs la gesticulaţie, de la reflecţie la conduite, pe fondul suprimarii tuturor libertaţilor proprii societaţilor democratice. Cartea de faţa are in vedere in special cea de-a doua perioada, care realizeaza tranziţia şi dinamica ei convulsiva. Am pornit de la premisa ca nici un document nu este atat de relevant ca literatura, inţelegand prin aceasta şi critica literara, pentru a investiga perioada de tranziţie de la o societate liberala cu toate derapajele ei, cum a fost societatea interbelica, la societatea..

Cartea Comunism inc. Istorii despre o lume care a fost in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.