Home Carti PDF Cultura si politie secreta in comunism de Cristina Vatulescu

[PDF] Cultura si politie secreta in comunism de Cristina Vatulescu

Coperta Carte Cultura si politie secreta in comunism

Iti doresti sa citesti cartea Cultura si politie secreta in comunism scrisa de Cristina Vatulescu si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Deschiderea arhivelor politiilor secrete a iscat scandaluri compromitatoare in tot fostul bloc sovietic. Cultura si politie secreta in comunism este o analiza revelatoare si responsabila a acestor arhive, autoarea oprindu-se asupra celor mai temute documente – dosarele personale – si asupra mai putin cunoscutelor colectii de filme. Cristina Vatulescu arata ca dosarul personal a fost genul biografic cel mai puternic si mai raspindit in comunism, cu structura predefinita, si ii studiaza efectele asupra dezvoltarii autobiografiei, romanului si altor genuri literare majore in epoca. De asemenea, studiul filmelor politienesti scoate la iveala influentele reciproce dintre acestea si dezvoltarea unor genuri cinematografice importante: documentarul, melodrama si reconstituirea. Prin aceste analize, cartea deschide un nou capitol in controversata dezbatere asupra relatiei dintre cultura si politica in secolul XX. Acest studiu sincretic al literaturii, imaginii si cinematografiei oglindeste un secol pe care il stiam in aspectele sale exterioare, il vedeam, dar caruia nu ii cartografiaseram interiorul. O disectie care spune nu atit ce s-a intimplat – asta stim deja –, cit mai ales cum s-a infiripat o estetica tesuta de literati, cineasti, agenti ai politiei secrete si victime. Dosarele personale incepeau, tipic, cu o biografie. Aceasta carte, care ofera o viziune originala asupra structurilor de forta ale sistemului sovietic, este o biografie a esteticii politiei secrete, cu toate amanuntele si detaliile unei vieti private…

Cartea Cultura si politie secreta in comunism in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.