Home Carti PDF Intelepciunea inimii de Henry Miller

[PDF] Intelepciunea inimii de Henry Miller

Coperta Carte Intelepciunea inimii

Iti doresti sa citesti cartea Intelepciunea inimii scrisa de Henry Miller si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Intelepciunea inimii alege pentru cititorul impatimit al lui Henry Miller un melanj de povestiri si eseuri, proba a unei versatilitati stilistice pe care scriitorul american o poate oricand dovedi. Prin randurile sale, Miller isi dezveleste cu candoare sufletul, scrie sincer, „din inima“, evitand orice manierism sau ingradire stilistica ce ar putea obtura expresia adevarurilor sale. Incluzand si cateva dintre cele mai cunoscute scrieri ale sale, printre care se numara „Veteranul alcoolic“, „Moartea creativitatii“, „Pantecele enorm“, „Filozoful care filozofeaza“, volumul cuprinde eseuri despre Raimu, vedeta a cinematografului la inceputurile sale, Brassad, cunoscut fotograf al Parisului, psihanalistul E. Graham Howe si de asemenea analize ale unor opere si scriitori celebri, dintr-o perspectiva inedita.„La inceput, visam sa fiu rivalul lui Dostoievski. Speram sa ofer lumii niste conflicte sufletesti uriase, intortocheate, care s-o impresioneze la culme. Dar pana sa ajung prea departe, mi-am dat seama ca evoluasem pana undeva, dincolo de Dostoievski – dincolo in sensul degenerarii. La generatia noastra, problemele sufletului au disparut sau, mai curand, apar sub o infatisare ciudat de distorsionata chimic. Noi avem de-a face cu elemente cristaline ale sufletului dispersat si zdrobit.“ – Henry Miller..

Cartea Intelepciunea inimii in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.