Home Carti PDF Mitologii subiective de Octavian Paler

[PDF] Mitologii subiective de Octavian Paler

Coperta Carte Mitologii subiective

Iti doresti sa citesti cartea Mitologii subiective scrisa de Octavian Paler si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Editia a IV-a„Multe s-au pus pe seama zeilor. Tiranul din Siracuza, bunaoara, obisnuia, cand tezaurul sau se golea, sa anunte ca zeita Demetra ii aparuse in vis pentru a cere ca toate femeile cetatii sa depoziteze in templul ei bijuteriile. In ce-l priveste pe Apolo, zeul claritatii si luminii, el este pur, nefiind implicat ca Zeus in multe istorii urate. Astazi nici o greseala nu le apare unora mai grava decat a nu parea in nici un fel complicati. Am pierdut, vai, admiratia greaca pentru masura si claritate, dar in fata acestei lumini care curge pe ziduri spunandu-mi cat de putin ne trebuie uneori pentru fericire (acest putin constituie insa totul), imi repet ca soarele Eladei nu e numai o categorie estetica, ci si una morala.“ (Octavian Paler)..

Cartea Mitologii subiective in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.