Home Carti PDF Mistagogia Duhului Sfint. Exegeza la Evanghelii (Editie bilingva)

[PDF] Mistagogia Duhului Sfint. Exegeza la Evanghelii (Editie bilingva)

Coperta Carte Mistagogia Duhului Sfint. Exegeza la Evanghelii (Editie bilingva)

Iti doresti sa citesti cartea Mistagogia Duhului Sfint. Exegeza la Evanghelii (Editie bilingva) publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Mistagogia Duhului Sfint. Exegeza la Evanghelii (Editie bilingva)

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Traditia Crestina a editurii Polirom. Mistagogia Duhului Sfant este o lucrare de referinta pentru istoria teologiei. Editia de fata reprezinta prima traducere integrala in limba romana, precum si prima editie bilingva a faimosului tratat fotinian. Tema acestuia, controversata, este inca actuala, de vreme ce si astazi dogmatica Duhului Sfint desparte Rasaritul de Apus. Alcatuit ca o „mistagogie”, ca o introducere in misteriile crestinismului, tratatul ne infatiseaza in cifrul teologico-filosofic al vremii principalele argumente ale Rasaritului in celebra disputa teologica. Viata activa dusa de Fotie, in registrul acutei cunoasteri a sufletului omenesc, se reflecta si in opera sa: exegeza la cele patru Evanghelii canonice demonstreaza un simt psihologic deosebit. Pentru intaia oara traduse in limba romana, excerptele fotiniene sint oferite acum publicului autohton pentru a ilustra diversitatea exegezei biblice orientale….

Cartea Mistagogia Duhului Sfint. Exegeza la Evanghelii (Editie bilingva) PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.