Home Carti PDF Noica. Batalia continua

[PDF] Noica. Batalia continua

Coperta Carte Noica. Batalia continua

Iti doresti sa citesti cartea Noica. Batalia continua publicata de Ideea Europeana? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Noica. Batalia continua

Editura: Ideea Europeana

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: E cu putinta ca un studiu despre Constantin Noica – unul care se respecta si vrea sa fie respectat – sa fie scris de un literat? Noica are la noi statutul filosofului tare (faptul se explica poate tocmai prin absenta unei filosofii tari in spatiul cultural romanesc) si, in plus, a cam dezavuat literatura, considerind-o cumva frivola. Poate chiar pe scriitori. Prin urmare, sint toate datele ca acest fapt sa para cel putin riscant. Daca nu o insolenta. Doar ca Dorin Popescu, autorul cartii, desi absolvent de studii filologice, nu e numai ceea ce se numeste indeobste prin literat; pe de alta parte, din confruntarea cu exercitiul exegetic nici Constantin Noica nu mai iese la fel de incorsetat in tiparele prejudecatilor. Altfel spus, nici Constantin Noica nu mai este Constantin Noica – asa cum apare in tratatele despre filosofia romaneasca….

Cartea Noica. Batalia continua PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.