Home Carti PDF 1989. Toamna natiunilor

[PDF] 1989. Toamna natiunilor

Coperta Carte 1989. Toamna natiunilor

Iti doresti sa citesti cartea 1989. Toamna natiunilor publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3

Informatii utile despre 1989. Toamna natiunilor

Editura: Polirom

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Historia a editurii Polirom. Volumul prezinta schimbarile care au inceput in Polonia, Ungaria, RDG, Cehoslovacia, Romania si Bulgaria in a doua jumatate a anilor ‘80 si au culminat cu prabusirea sistemului comunist in 1989, accentul fiind pus nu atat pe evenimentele in sine, cat mai ales pe cauzele si consecintele acestora, pe studiul comparativ al sistemelor si pe caracterul specific al schimbarii din fiecare tara. Autorii isi sprijina cercetarile pe doua teze: incapacitatea economica a sistemului comunist si faptul ca impulsul catre reforma nu a venit din interiorul tarilor Europei Centrale si de Est, ci dinspre Uniunea Sovietica. Importanta lucrarii este sporita de analiza traseului parcurs de aceste tari in aproape un sfert de secol de evolutie postcomunist. Din cuprins: Polonia: unde a inceput totul; Ungaria: schimbari nefinalizate; RDG: esecul revolutiei?;Cehoslovacia: implozia sistemului; Romania: un decembrie insingerat; Bulgaria: in cautarea unui sfarsit al comunismului….

Cartea 1989. Toamna natiunilor PDF poate fi citita apasand pe primul buton de mai sus. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.