Home Carti PDF In jurul „Exilatei”. La Sinaia, Bucuresti, Venetia

[PDF] In jurul „Exilatei”. La Sinaia, Bucuresti, Venetia

Coperta Carte In jurul „Exilatei”. La Sinaia, Bucuresti, Venetia

Iti doresti sa citesti cartea In jurul „Exilatei”. La Sinaia, Bucuresti, Venetia publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3

Informatii utile despre In jurul „Exilatei”. La Sinaia, Bucuresti, Venetia

Editura: Vremea

Descriere completa: Pe langa prefata lui Gabriel Badea-Paun si introducerea semnata de Alain Quella‑Villéger, volumul cuprinde un interesant text despre Bucuresti al Reginei Elisabeta, doua texte despre Carmen Sylva semnate de Pierre Loti, o selectie din corespondenta celor doi, o bogata bibliografie si 32 de pagini de fotografii.„Istoria relatiei dintre Pierre Loti si Regina Elisabeta a Romaniei, influentata evident de discursul fascinat al scriitorului insusi, a fost povestita in general ca o intalnire magica intre „doua suflete de elita”, dupa formula lui Léopold Stern, care adauga: „Erau destinati fatalmente sa se cunoasca si sa se aprecieze”. Ceea ce nu este deloc sigur.” – Alain Quella‑Villéger Scaldata in admiratia intregii Europe, vizitata ca un monument, regina Elisabeta si‑a deschis usile saloanelor din Palatul Regal din Bucuresti si din castelul Peles din Sinaia tuturor celor care soseau in aceasta indepartata tara, mai apropiata de Orient decat de Occident. […]Unul dintre putinii care au fost sedusi de invitatie a fost Pierre Loti, impins poate tot atat de curiozitate, cat de snobism. Orbit de stralucirea castelului de la Sinaia, el cazu repede in puterea farmecului gazdei sale […]Din intalnirea intre Carmen Sylva si Pierre Loti au ramas scrisori, texte si fotografii pe care le‑au schimbat intre ei in semn de prietenie, farame din ceea ce trebuie sa fi fost spiritul acelui salon, al acelei vitrine intelectuale ale Romaniei, precum si povestirile adunate aici, in elaborarea carora ei au fost complici si solidari. Aceasta poveste romantica, cu personajele si intrigile ei, cu mizele ei literare si chiar diplomatice ne este evocata, cu eruditie, de Alain Quella‑Villéger. –Gabriel Badea‑Paul Carmen Sylva (Regina Elisabeta a Romaniei) (1943-1916)„Elisabeta de Wied, nascuta printesa germana in 1843 (matusa ei era ducesa Elena a Rusiei), era, din 1869, sotia unui Hohenzollern devenit, in 1881, rege al Romaniei, Carol I. Era o Regina‑poeta, «muza a Dunarii», romantica, avand mare g…

Cartea In jurul „Exilatei”. La Sinaia, Bucuresti, Venetia PDF poate fi citita apasand pe primul buton de mai sus. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.